KICKBOXING

Home / KICKBOXING
 • KICKBOXING


  Ce inseamna KICKBOX


  Kickboxing
  - „Box cu lovituri de picior”, a aparut in Statele Unite in perioada anilor 1970, cand au inceput sa se organizeze competitii full-contact sub numele de Kickboxing.

  S-au dezvoltat reguli pentru siguranta si a fost introdus echipament de protectie pentru luptatori. Fiind un sport nou nu are o traditie pe termen lung si in decursul ultimilor 20 de ani a suferit transformari in permanenta.

  Concurentii folosesc elemente tehnice si psihologice din muay-thai si boxul englezesc, fiind apreciat datorita dinamismului sportivilor in lupta.

  Cariera oricarui sportiv se inchieie la o anumita varsta, in timp ce un practicant de arte martiale se poate antrena si isi poate imbunatati cunostintele toata viata.

  Corpul imbatraneste odata cu trecerea anilor, dar spiritul si mintea devin mai agere, iar cunoasterea inregistreaza progrese.

  Practicantul invata sa se controleze pe sine si sa domine orice situatie.

  Isi castiga respectul de sine si, foarte important, antrenandu-te cu ceilalti invata sa-i respecte.

  „Antreneaza-te!”, spunem noi.

  Competitiile sunt structurate pe urmatoarele sisteme de lupta:

  – Semi-Contact
  – Light-Contact
  – Light-Kick
  – First-Contact
  – Full-Contact
  – Low-Kick

  Kickbox-ul este un sport relativ usor de invatat, cu priza mare la public, se potriveste stilului de viata modern,antrenamentele neavand rigiditatea celor din salile de arte martiale traditionale.