Muay Thai

Home / Muay Thai
 • Muay Thai


  Ce inseamna Muay Thai


  Muay Thai
  sau „Box-ul Thailandez” reprezenta o parte semnificativa si foarte veche a culturii thailandeze,, este un stil de lupta din categoria artelor martiale, care implica doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii.

  Muay Thai, tradus mai larg inseamna modul de a lupta om la om fara arme al thailandezilor. In ultima vreme, termenul a dobandit o conotatie de „sport sangeros”, „lupta brutala” sau chiar „lupta fara reguli”, lucru destul de adevarat cu numai cateva generatii in urma.

  Muay Thai este o forma de lupta larg practicata indiferent de varsta, sex sau constitutie fizica. Desi oarecum similara Box-ului European, arsenalul loviturilor administrate este net superior. Fiecare parte a corpului uman este utilizata in scop ofensiv sau defensiv.

  Muay Thai inseamna, daca depasim cliseele vehiculate in filmele de arte martiale, poate cea mai complexa si completa arta a luptei om la om prin schimb de lovituri. In Thailanda el mai este denumit „arta celor 8 arme”, aceasta referindu-se la posibilitatea luptatorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi „proiectil”, intr-o lupta : pumnii, picioarele, coatele si genunchii. In paralel cu lupta fara arme, in Thailanda se studiaza Krabbi Krabbong – arta luptei cu arme albe, derivata din armele traditionale utilizate in Evul Mediu, precum si multe discipline anexe – tehnica proiectiilor, procedeelor articulare si luptei la sol, masaj, medicina luptatorilor, tehnici de meditatie, sportul avand dintotdeauna o conotatie religioasa si rituala in tara de origine.

  Muay Thai este poate cea mai complexa si completa arta a luptei, om la om, prin schimb de lovituri.

  Beneficiile practicarii Muay Thai:

  -cunoasterea celor mai evoluate tehnici de autoaparare
  -imbunatatirea conditiei fizice
  -intarirea echilibrui mental
  -obtinerea armoniei psihice si increderii in sine
  -intretinerea sanatatii si renuntarea la vicii
  -obtinerea performantei.